نحوه گرفتن کروکی تصادف چگونه است؟ + مدارک لازم و مهلت اعتراض

دسته بندی:

کروکی تصادف نقشه‌ای است که شرایط و موقعیت‌های حادثه رانندگی را به‌صورت دقیق ترسیم می‌کند و در شناسایی علل و مقصرین تصادف نقش کلیدی دارد. این اسناد که توسط افسران پلیس تهیه می‌شود، برای ارزیابی خسارات و تسریع در فرآیند دریافت مطالبات بیمه ضروری هستند. در فرایند بیمه، کروکی به تعیین میزان خسارت کمک می‌کند و براساس آن، سهم تقصیر هر یک از طرفین مشخص می‌شود. این امر در تعیین میزان خسارت تحت پوشش بیمه‌ موثر است. ما در این مقاله نحوه گرفتن کروکی تصادف، مدارک لازم و مهلت اعتراض را به‌طورکامل برای شما شرح داده‌ایم.

بررسی نحوه گرفتن کروکی تصادف به‌همراه مدارک لازم و مهلت اعتراض

انواع کروکی تصادف؛ کروکی سازشی و کروکی غیرسازشی

در ایران، کروکی تصادف به دو دسته اصلی کروکی سازشی و کروکی غیرسازشی یا مرجع قضایی، تقسیم می‌شود. کروکی سازشی زمانی تهیه می‌شود که طرفین حادثه بر سر جزئیات و مقصر حادثه به توافق برسند. در این نوع کروکی، معمولاً نیاز به حضور پلیس نیست و طرفین با ارائه مدارک به شرکت بیمه، خسارت خود را دریافت می‌کنند. این روش سریع‌تر و کم هزینه‌تر است.

در مقابل، کروکی غیرسازشی زمانی کشیده می‌شود که طرفین حادثه نتوانند به توافق برسند و یا خسارت جدی‌تری رخ داده باشد. در این حالت، حضور پلیس و تهیه کروکی توسط آن‌ها ضروری است و امکان دارد این کروکی به عنوان سندی در دادگاه مورد‌استفاده قرار گیرد. تهیه کروکی غیرسازشی فرایند دریافت خسارت را طولانی‌تر و پیچیده‌تر می‌کند. در هر دو نوع کروکی، دقت و صحت اطلاعات ارائه شده بسیار مهم است؛ زیرا بر اساس این اطلاعات، خسارت مربوط به بیمه بدنه ماشین تعیین می‌شود.

کروکی سازشی و کروکی غیرسازشی؛ انواع کروکی تصادف

مدارک لازم برای کروکی تصادف چیست؟

هر تصادف شرایط مخصوص به خود را دارد؛ بنابراین نحوه گرفتن کروکی تصادف و خسارت با یکدیگر متفاوت است. بااین‌حال برای تشکیل پرونده خسارت مالی شخص ثالث با كروكی سازشی مدارک و شرایط زیر مورد‌نیاز است:

  • حضور راننده و خودروی زيان‌‌ديده برای رؤيت و تأیید حادثه و ارزيابی خسارت توسط كارشناس بيمه‌گر
  • اصل برگ كروكی سازشی تصادف، امضا شده توسط پلیس تنظیم‌کننده
  • اصل و كپی گواهينامه زيان‌‌ديده حادثه
  • اصل و كپی كارت ملی زيان‌‌ديده حادثه
  • اصل و كپی بيمه‌نامه شخص ثالث معتبر خودروی زيان‌ديده حادثه
  • اصل و كپی كارت مشخصات خودروی زيان‌‌ديده حادثه
  • اصل یک برش كوپن بيمه‌نامه معتبر مقصر حادثه
  • كپی گواهينامه و كارت مشخصات و بيمه‌نامه خودروی مقصر حادثه

هنگامی که به دلایل مختلف اعم از به توافق نرسیدن طرفین حادثه در مورد فرد مقصر، قبول نکردن نظر پلیس یا کامل نبودن مدارک طرفین حادثه کروکی از نوع غیرسازشی تعیین شود، باید کروکی توسط پليس  يا كارشناس رسمی دادگستری ترسیم ­‌شود و زیان­‌دیده یا طرفین تصادف با در دست داشتن مدارک زیر برای تشکیل پرونده به شعب پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث مراجعه کنند:

  • اصل يا كپی برابر اصل شده كروكی تصادف و يا گزارش كارشناس رسمی دادگستری که مرجع قضایی آن را تأیید کرده است
  • كپی برابر اصل شده مدارک مقصر (گواهينامه، كارت مشخصات خودرو، كارت ملی) كه مرجع قضایی آن را تأیید کرده است
  • اصل یک برش كوپن بيمه‌نامه خودرو مقصر حادثه
  • اصل و كپی مدارک زيان‌ديده (گواهينامه، كارت مشخصات خودرو، كارت ملی و بيمه‌نامه شخص ثالث)

البته هنگام بروز حادثه و تصادفات رانندگی، باید نسبت به قانون جدید بیمه شخص ثالث بدون گواهینامه یا سایر قوانین جدید نیز آگاهی داشت. همچنین در نظر داشته باشید که نحوه گرفتن کروکی تصادف، در واقع همان تماس با مامور راهنمایی و رانندگی است.

اصل و كپی گواهينامه زيان‌‌ديده حادثه؛ یکی از مدارک مهم برای تشکیل پرونده

چه زمانی کروکی تصادف باید کشیده شود؟

برای رسم کروکی باید بلافاصله با افسر پلیس تماس بگیرید. هیچگونه تغییری در محل تصادف ایجاد نکنید. البته برای دریافت خسارت از تصادفات صحنه بهم خورده لازم است که است که از محل عکس و فیلم بگیرید تا افسر بتواند کروکی بهتری ترسیم کند. در شرایط زیر نیز باید کروکی کشیده شود:

  • هنگامی که یکی از طرفین تصادف وسیله نقلیه نظامی باشد
  • زمانی که یکی از طرفین یا هر دو آن‌ها موتورسیکلت یا وسیله نقلیه سنگین باشد.
  • زمانی که یکی از طرفین مدارک شناسایی لازم را نداشته باشد. (نظیرگواهی نامه)
  • هنگامی که یکی از طرفین در حال دنده عقب تصادف کرده باشد.
  • زمانی که تصادف منجر به آسیب جانی یا فوت شده باشد.
  • زمانی که تصادفات چند مرحله‌ای و تصادفات زنجیره ای رخ دهد.
  • حداقل ۲۰ روز از زمان صدور بیمه‌نامه طرفین تصادف گذشته باشد.بیمه نامه طرفین تصادف، کمتر از ۲۰ روز اعتبار داشته باشد.
  • طرف مقصر، قصد استفاده از بیمه بدنه را نداشته باشد.
  • در مواقعی که قصد استفاده همزمان از بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث را دارید.
  • مبلغ خسارت وارده به خودروی غیرمقصر، کم‌تر بیشتر از ۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۲ باشد.
  • بیمه‌نامه طرفین تصادف، با سال قبل پیوسته  نباشد.
  • زمانی که تصادف با حیوان اتفاق بیفتد.
  • زمانی که تصادف با شی ثابت (نظیر درخت، وسیله نقلیه خاموش و…) رخ دهد.بر اساس گفته‌های رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران، در صورت تصادف با اشیا ثابت مربوط به اموال دولتی یا شخص خصوصی، باید در همان ابتدا با ۱۱۰ تماس گرفت. بعد از مراجعه افسر کارشناس، کروکی از صحنه کشیده و بر اساس کروکی خسارت از طریق بیمه پرداخت خواهد شد.

توجه داشته باشید که بیمه کردن ماشین و داشتن بیمه هنگام بروز حوادث رانندگی، اطمینان خاطری برای راننده جبران خسارات مالی وارده است؛ بنابراین اهمیت بیمه را در تصادف‌های رانندگی دست کم نگیرید.

الزام کشیدن کروکی در تصادف‌هایی که به آسیب جانی با فوت منجر شده

مهلت و نحوه اعتراض به کروکی تصادف

اگر به هر دلیلی به نتیجه‌ نهایی کروکی، شک یا اعتراض دارید، نسبت به آن معترض شوید. این اعتراض باید در دادگاه و مراجع قضایی مطرح شود. متقاضی باید برای رسیدگی به اعتراض خود همه اطلاعات ثبت‌ شده در تصادف از جمله برگه کروکی مورد اعتراض را در اختیار دادگاه قرار بدهد.

با ثبت اعتراض یا شکایت، مراجع مسئول پرونده را مجدد بررسی می‌کنند و اگر لازم باشد درخواست کروکی مجدد توسط یک تیم کارشناسی متخصص را صادر می‌کند. در نهایت هم رای نهایی باتوجه‌به بازبینی‌‌های کارشناسان صادر می‌شود. البته باید مهلت مراجعه به بیمه بعد از تصادف را نیز در نظر داشته باشید. تا اعتراض شما به نتیجه برسد.

کروکی آنلاین چیست؟

برای صدور اینترنتی کروکی مامور راهنمایی‌ و رانندگی در محل حادثه حاضر می‌شود؛ از صحنه تصادف فیلم و عکس تهیه می‌کند و روی تبلت و با برنامه مخصوص خود، کروکی آنلاین تصادف را ترسیم می‌کند. در گام بعدی، یک کد رهگیری به طرفین تصادف داده می‌شود که از طریق سامانه پیگیری تصادفات، کروکی رسم شده را بررسی می‌کنند.

البته در حال حاضر این طرح به‌صورت کامل در کشور پیاده‌سازی نشده است. نکته مهمی که هنگام بروز سانحه باید در نظر داشت، افت قیمت خودرو در تصادف است. در این شرایط، هنگام خرید بیمه، بهتر است سقف پرداخت مناسبی را در نظر بگیرید.

تماس با پلیس راهنمایی و رانندگی؛ مهم‌ترین اقدام برای گرفتن کروکی تصادف

برای گرفتن کروکی تصادف با پلیس راهنمایی و رانندگی، تماس بگیرید.

در این مقاله در مورد نحوه گرفتن کروکی تصادف، مدارک لازم، شرایط و روش‌ اعتراض به نتیجه نهایی صحبت شد. در نظر داشته باشید که تماس با پلیس راهنمایی و رانندگی مهم‌ترین اقدام پس از بروز هر حادثه رانندگی است. همچنین کروکی کشیده شده توسط پلیس یا کارشناس قوه قضائیه، مهم‌ترین مدرک برای بیمه خواهد بود؛ بنابراین اهمیت تماس با نیرو انتظامی را دست کم نگیرید.

خدمات الکترونیک

پنل بیمه شدگان درمان

پنل بیمه شدگان درمان

مشاهده پوشش‌ها، چاپ بیمه‌نامه، مشاهده پرداخت خسارت‌ها و...

پرتال بیمه شدگان درمان

پرتال بیمه شدگان درمان

لطفا روی لینک کلیک...

استعلام و چاپ بیمه نامه

استعلام و چاپ بیمه نامه

برای استعلام بیمه نامه خود کلیک نمایید....

نظرات کاربران

-- بارگیری کد امنیتی --