صفر تا صد دریافت بیمه تکمیلی نوزاد
فرزندآوری و بچهدار شدن، یکی از شیرینترین اتفاقات در زندگی مشترک هر زوجی است؛ البته یکی از اتفاقات شیرین و درعینحال پرهزینه! در حال حاضر هزینههای زایمان، بستری نوزاد، ویزیت پزشک، داروها و غربالگریها، بسیار بالا هستند و پروسه شیرین فرزندآوری تبدیل به یک مشکل میشود.
به همین خاطر سازمانهای بیمهگذار، طرحی با عنوان بیمه تکمیلی نوزاد در نظر گرفتهاند. بیمه نوزاد بخشی از هزینههای زایمان و پس از آن را پرداخت میکند تا والدین هزینههای کمتری پرداخت کنند. اگر قصد دارید نسبت به دریافت بیمه نوزادان اقدام کنید، با خواندن این مقاله مسیری شفاف و روشن خواهید داشت.
بیمه نوزاد چیست؟ طرح ها و پوششهای بیمه تکمیلی نوزاد
قبل از پاسخ به سوال «چگونه برای نوزاد دفترچه بیمه تامین اجتماعی بگیریم؟» ابتدا باید با چیستی بیمه نوزاد آشنا شوید. بیمه نوزاد یکی از بیمهنامههای کاربردی است که والدین با استفاده از آن هزینههای درمان نوزاد خود را کاهش میدهند. ثبتنام این بیمه در طول یک روز انجام میشود و مهمترین شرط آن داشتن شناسنامه نوزاد است.
پدر و مادر تا یک ماه پس از به دنیا آمدن نوزاد میتوانند نسبت به دریافت بیمه تامین اجتماعی برای نوزاد اقدام کنند، در شرکت بیمه آسماری، شما تا دو ماه پس از بدنیا آمدن نوزاد میتوانید برای بیمه درمان تکمیلی اقدام کنید. هزینه بیمه تکمیلی بر اساس نوع بیمه و تسهیلات آن محاسبه میشود. برای انتخاب نوع بیمه و تسهیلات آن، پدر و مادر محدودیتی ندارند و برای انتخاب بیمهنامه آزاد هستند. در ادامه، شرایط صدور دفترچه بیمه نوزاد تامین اجتماعی را بررسی خواهیم کرد.
بررسی شرایط صدور دفترچه نوزادان زیر ۶ ماه
اولین نکتهای که باید برای دریافت بیمه تکمیلی نوزادان به آن توجه داشته باشید، مدت زمان بیمه تکمیلی نوزاد است. از زمان تولد نوزاد و تا یک ماهگی او، فرصت دارید نسبت به دریافت دفترچه بیمه نوزاد تامین اجتماعی اقدام کنید. بیمه نوزاد تا شش ماهگی اعتبار دارد و پس از آن پدر باید دفترچه کودک را بگیرد. توجه داشته باشید تا قبل از ترخیص مادر، هزینههای درمانی نوزاد از سقف تعهدات بستری بیمه تکمیلی مادر قابل پرداخت است.
اگر قصد فرزندآوری دارید، پیشنهاد میکنیم از بیمه تکمیلی خانوادگی sos استفاده کنید تا علاوهبر نوزاد، مادر نیز تحت پوشش قرار گیرد. بیمه تکمیلی خانواده، با کاهش هزینههای سرسامآور خدمات درمانی، نقاط ضعف بیمههای درمان پایه از قبیل تامین اجتماعی، بیمه سلامت و سایر بیمهگذاران را پوشش میدهد. با استفاده از خدمات بیمه sos، دیگر نگران هزینههای مادر و نوزاد نخواهید بود؛ زیرا به مقدار چشمگیری کاهش مییابند.
آیا میتوان هزینه بستری نوزاد را با بیمه تکمیلی پرداخت کرد؟
اگر نوزادی زودتر از زمان موعود متولد شود و اصطلاحا نارس باشد، باید در دستگاه NICU قرار گیرد. در این قسمت نوزادان تحت مراقبتهای شبانهروزی قرار میگیرند و این خدمات فقط مشمول نوزاد میشود. مدت زمان اقامت نوزادان بستگی به وضعیت سلامتی آنها خواهد داشت و نمیتوان بازه زمانی دقیقی را اعلام کرد.
هزینه بستری نوزاد در بخش NICU توسط بیمه مادر پرداخت خواهد شد؛ اما پس از طی کردن مراحل بیمه تکمیلی نوزاد تازه متولد شده، هزینهها به بیمهشده جدید یا همان نوزاد منتقل میشود. اگر مادر یا پدر تحت پوشش بیمه تکمیلی انفرادی sos شرکتها باشند، نوزادان نیز میتوانند از این نوع بیمه بهرهمند شوند. علاوهبر این، بیمه تکمیلی نوزاد هزینههای درمانی کودکانی که نیاز به درمانهای خاص دارند را پوشش میدهد. البته بهشرطیکه مادر یا پدر تحت پوشش بیمه درمانی باشد.
مدارک لازم برای دفترچه بیمه نوزاد؛ دریافت دفترچه تامین اجتماعی
برای دریافت دفترچه بیمه تکمیلی نوزاد، قبل از هر اقدامی ابتدا باید مدارک مورد نیاز برای بیمه نوزاد را تهیه کرده و سپس به نمایندگی بیمهگذار خود مراجعه کنید. مدارکی که برای دریافت بیمه تکمیلی نوزاد نیاز دارید، به شرح زیر است:
- تکمیل فرم اظهارنامه
- اصل و کپی صفحه اول و دوم شناسنامه سرپرست
- اصل و کپی کارت ملی پدر و مادر
- اصل و کپی صفحه اول شناسنامه نوزاد
- دفترچه درمانی بیمه شده اصلی (شماره بیمه)
با در دست داشتن این مدارک میتوانید نسبت به ثبت نام بیمه نوزاد تامین اجتماعی اقدام کنید. به یاد داشته باشید اگر مادر از خدمات بیمه تکمیلی برای زایمان استفاده کرده است، هزینههای درمانی تا قبل از بیمه شدن نوزاد از تعهدات مادر کسر میشود. همچنین اگر پدر تحت پوشش بیمه سازمانی باشد، پس از ۶ ماه باید نسبت به تغییر نوع بیمه فرزند خود اقدام کند. ناگفته نماند اگر مادر دفترچه سلامت داشته باشد، استفاده از بیمه مادر برای پوشش درمانی نوزاد نیز امکانپذیر است.
چگونه برای نوزاد دفترچه بیمه تامین اجتماعی بگیریم؟
برای دریافت دفترچه بیمه نوزاد، باید شناسنامه قدم نو رسیده ارائه شود؛ اما باتوجهبه اینکه معمولا ۱۵ روز تا ۱ ماه پس از تولد، برای دریافت شناسنامه اقدام میشود، باید از دفترچه بیمه مادر استفاده کنید. در این مدت، خدمات درمانی و داروهای نوزاد در دفترچه بیمه مادر تجویز میشود تا زمانی که دفترچه بیمه نوزاد صادر شده و آماده استفاده باشد. صدور دفترچه بیمه نوزاد تامین اجتماعی، از سال ۱۴۰۰ بهصورت الکترونیکی انجام میشود و دفترچه فیزیکی صادر نمیشود.
والدین پس از تولد نوزاد خود مجاز به اقدام از طریق کارگزاریهای سازمان تامین اجتماعی برای دریافت بیمه فرزند تازهمتولدشده خود هستند. صدور بیمه نوزاد در سازمان تامین اجتماعی به والدین کمک میکند تا از همان روزهای اول تولد فرزندشان، نوزاد خود را بیمه کرده و از خدمات دفترچه بیمه نوزاد بهرهمند شوند. پیشنهاد میکنیم حتما قبل از اقدام به فرزندآوری نسبت به دریافت بیمه درمانی اقدام کنید تا پشتوانهای در مواقع ضروری داشته باشید. شما میتوانید همین حالا از سایت بیمه آسماری دیدن کرده و خدمات بیمه موردنظر خود را در کمترین زمان دریافت کنید. همچنین میتوانید با کارشناسان بیمه آسماری با شماره ۰۲۱۴۳۴۱۷ در تماس باشید.
دریافت دفترچه بیمه تکمیلی نوزاد؛ اقدامی بهینه برای آینده فرزندتان
اقدام به دریافت بیمه تکمیلی نوزاد یکی از مهمترین اقداماتی است که پدر و مادر باید برای آینده فرزند خود انجام دهد. بیمه عمر نوزادان به پدر و ماد کمک میکند تا هزینههای درمانی و بستری نوزاد را کاهش دهند. علاوهبر این، صدور دفترچه بیمه نوزاد تامین اجتماعی آسانتر شده است و دیگر نیازی به مراجعههای حضوری پیدرپی نیست. در این مقاله تلاش کردیم به سوال «چگونه برای نوزاد دفترچه بیمه تامین اجتماعی بگیریم» پاسخ دهیم و مراحلی که باید برای دریافت بیمه طی کنید را بررسی کردیم. به نظر شما آیا دریافت بیمه تکمیلی نوزاد اقدامی ضروری است؟ شما میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را از طریق کامنتهای همین مقاله با ما و سایر خوانندگان مجله بیمه آسماری به اشتراک بگذارید.