دانشکده بیمه اکو از اقتدار تا افول، چرا دانشکده اکو بر مدار توسعه قرار نگرفت؟

دسته بندی:

ی تری داشت برخی مدیران را به صنعت معرفی کرداز جمله علیرضا یزدان دوست مدیر عامل بیمه آسماری که از فازغ التحصیلان دوره های قبل دانشکده اکوست اما در حالیکه این روند می توانست تداوم یابد اما با تصمیمات اشتباه دولتها از یک سو و انتخاب مدیران کم اثر سبب شد این دانشکده بدون اثر […]

ی تری داشت برخی مدیران را به صنعت معرفی کرداز جمله علیرضا یزدان دوست مدیر عامل بیمه آسماری که از فازغ التحصیلان دوره های قبل دانشکده اکوست اما در حالیکه این روند می توانست تداوم یابد اما با تصمیمات اشتباه دولتها از یک سو و انتخاب مدیران کم اثر سبب شد این دانشکده بدون اثر گذاری خاصی در سطح کلان بیمه به فعالیتهایش ادامه دهد.
تجارب یک استاد سابق اکو از نزول کیفیت دانش آموختگان
برای اینکه تجارب عینی تری از کیفیت علمی دانش آموختگان این موسسه در سالهای اخیر داشته باشیم با هادی دستباز خبره صنعت بیمه که به مدت یک دهه تجربه تدریس در این موسسه را داشته گفتگویی به انجام رساندیم.
گفتنی است، وی در این دانشکده بیمه اشخاص و بیمه باربری و دو ترم بیمه اتکایی تدریس می کرده است.
هادی دستباز می گوید: برای بررسی علل نزول سطح کیفیت دانش آموختگان این دانشکده ،حسب تجربیاتی که در حدود یک دهه تدریس در آن جا دارم، در ابتدا باید عوامل موفقیت را ذکر کنم و آنگاه به عواملی که باعث نزول کیفیت شد بپردازم .
وی عوامل موفقیت را در موارد زیر خلاصه می کند:
۱- از ابتدای باز گشایی دانشکده و انتخاب جناب آقای دکتر مظلومی به عنوان رییس دانشکده با توجه به تخصص بیمه ای ایشان دانشجویان دوره های اول تا چهارم از رشته های ریاضی و طبیعی در دو مرحله گزینش می شدند. قبولی‌در کنکور سراسری و مصاحبه شفاهی بسیار سخت برای درک و فهم زبان انگلیسی بنا براین انتخاب شوندگان از بهترین هایی بودند که نتوانسته بودند در رشته هایی مانند پزشکی ، مهندسی و…. قبول شوند و دانشکده اکو را انتخاب کرده بودند.
۲- به دلیل آشنایی آقای دکتر مظلومی با بسیاری از اساتیدی که قادر بودند تدریس را به زبان انگلیسی انجام دهند برای همکاری به دانشکده دعوت شدند. البته تعداد این اساتید کم بود اما افرادی بودند که با کوله باری از تجربه و آموخته های دانشگاهی و یا آموخته های دانشگاهی دعوت ایشان را پذیرفتند و کار تدریس را قبول کردند.
۳-با توجه به مذاکراتی که بیمه مرکزی ایران در زمان ریاست کلی جناب آقای گرانمایه و قائم قامی آقای غلامی و جناب ایثاری و بنده در حاشیه انستیتوی بیمه گران لندن هم موافقت کرد که آزمون ACII در ایران انجام شود و پذیرفت چنانچه اساتید دانشکده اکو آخرین کتب انستیتو را در رشته های مختلف تدریس نمایند چنانچه بعدا دانشجو بخواهد در آزمون های این مرکز شرکت کند از آن خواندن آن درس معاف باشد.
۴-با توجه به عملکرد خوب دانشکده ار. سی. دی.(اکوی فعلی) در منطقه و این که تعدادی از دانش آموخته گان این دانشکده در پاکستان و ترکیه مدیران عامل شرکت های بیمه بودند دانشکده در دوره های اولیه پس از باز گشایی شاگردانی از پاکستان ، ترکیه ، افغانستان و کشورهای آسیای میانه داشت که در دانشکده تحصیل می‌کردند.
، اشاره کرد هادی دستباز در ادامه به عواملی که باعث نزول کمی‌و کیفی دانش دانش آموختگان این دانشکده شد:
– تعویض آقای دکتر نادر مظلومی از ریاست دانشکده اکو که در واقع بنیان گذار و موسس آن بود و اساتید زیادی به خاطر دوستی با ایشان قبول زحمت کرده و کار تدریس را پذیرفته بودند بزرگ‌ترین ضربه به نزول کیفیت آموزشی داشت چون:
-دکتر نادر مظلومی تحصل کرده رشته بیمه بود و مدیریت ریسک تدریس می کرد.
-با رفتن دکتر مظلومی و انتصاب روسایی که از بیمه سر رشته نداشتند باعث پراکنده شدن اساتید شد. مثلا بنده خودم پس از رفتن ایشان از ترم های بعد دیگر کار تدریس قبول نکردم.
-متاسفانه اساتیدی ( به جز تعداد محدودی) به کار گرفته شدند که قادر نبودند که هم زوایای فنی و هم تخصصی را تدریس کنند چون تخصص آن دانش را نداشتند و قادر به بیان و آنالیز دروس تخصصی نبودند.
– دستباز در ادامه می گوید : کشورهای عضو از ارسال دانشجو به اکو خودداری کردند.
-اگر استاد واجد شرایط تدریس دروس بیمه ای پیدا نمی کردند اقتصاد خرد ‌کلان را جایگزین واحدهای بیمه ای می کردند و در واقع دانشکده بیمه تبدیل به دانشکده اقتصاد شده بود.
-این استاد پیشین دانشکده اکو تصریح می کند: با توجه به مدیریت نا کار آمد ،اساتید صاحب نام حاضر به پذیرفتن دعوت روسای دانشکده نشدند و حتی تعدادی از دانشجویان نزد بنده آمده که هم خودم قبول کنم بر گردم و هم با بعضی از اساتید صحبت کنم که قبول مسولیت کنندکه نپذیرفتم چون استاد در کار تدریس باید با رییس دانشکده زبان مشترک داشته باشد که این مهم وجود نداشت.
-دستباز تاکید می کند: بنده در هر مسولیتی که بودم و نیاز به پرسنل داشتم اولویت اولم دانش آموخته گان اکو بود، اما متاسفانه آخرین بار که افتخار همکاری دو نفر از این عزیزان را در شرکت مدیریت خطر داشتم در زمان مصاحبه پرسیدم : استاد بیمه اشخاص چه کسی بوده و گفتند این درس ارایه نشده، گفتم بیمه باربری را چه کسی تدریس کرده گفتند ارایه نشده. دانشجوی بیمه که بیمه باربری، بیمه اشخاص ۱-۲ را نخوانده باشد بدون شک محاسبات فنی را هم نمی داند چون اشخاص ۱-۲ ‌پیش نیاز محاسبات فنی است.
به گفته وی آخرین ضربه مهلک را بر پیکر دانشکده اکو آقای احمدی نژاد وارد کرد که گفت مبانی تدریس به جای زبان انگلیسی‌باید فارسی باشد. بنده با کمال تاسف پس از رفتن دکتر نادر مظلومی با دانشکده قطع ارتباط کردم و هنوز برای اینکارم متاسفم.
دانشکده بیمه اکو نیازمند پوست اندازی است
اگرچه پس از دولتهای نهم و دهم شاهد بازگشت زبان انگلیسی به دانشکده اکو بودیم اما این امر سبب نمی شود که بتوان از کم تحرکی موجود در این موسسه اموزش عالی چشم بندیم.
حتی در دوران فعلی که کشور تحت تحریم های شدید قرار دارد هم می توان با لابی گری و تعاملات سازنده با کشورهای منطقه همکاری کرد و شکی نیست که مبادلات علمی بخصوص با کشورهایی مانند ترکیه که در سالهای اخیر با رشد و توسعه در صنعت بیمه مواجه بوده اند می تواند منجر به افزایش کیفیت خدمات اموزشی شود .
از سوی دیگر به نظر می رسد دانشکده اکو که تجربه تربیت نیروهای متخصصی بیمه ای را در سالهای پیشین داشته نیازمند تحول و دگرگونی است تا بتواند دوباره اقتدار گذشته را بازیابد.

خدمات الکترونیک

پنل بیمه شدگان درمان

پنل بیمه شدگان درمان

مشاهده پوشش‌ها، چاپ بیمه‌نامه، مشاهده پرداخت خسارت‌ها و...

پرتال بیمه شدگان درمان

پرتال بیمه شدگان درمان

لطفا روی لینک کلیک...

استعلام و چاپ بیمه نامه

استعلام و چاپ بیمه نامه

برای استعلام بیمه نامه خود کلیک نمایید....

نظرات کاربران

-- بارگیری کد امنیتی --